martin scorsese’nin yeni filmi killers of the flower moon’un çekimleri mart ayında başlayacak

martin scorsese’nin yeni filmi killers of the flower moon’un çekimleri mart ayında başlayacak


allah kolaylık versin


Martin Scorsese, gangster filmlerine son bir saygı duruşu niteliğindeki The Irishman ile 2019’a damga vurmuş durumda. Gözünü bir kez daha Akademi Ödülleri’ne diken Scorsese, görünen o ki gangster filmlerine veda etse de 7. sanattan uzak kalmak istemiyor. Usta yönetmen, yeni projesi Killers of The Flower Moon‘un çekimlerine Mart ayında başlayacağını açıkladı.

Paramount Pictures’ın yapımcılığı üstlendiği film, James Gray tarafından sinemaya uyarlanan The Lost City of Z’in de yazarı olan David Grann‘in aynı adlı romanından uyarlanacak. Gerçek bir hikayeden yola çıkacak film, Oklohoma eyaletinin petrol merkezi Osage’daki yerli halkın gizemli cinayetlere kurban gitmesini ve cinayetlerin ardındaki korkunç gizemi çözmek için FBI’ın devreye girmesini anlatacak. Bu dava ABD tarihinde içine FBI’ın da karıştığı ilk davalardan biri olma özelliğiyle de ayrı bir yere sahip.

Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’yu 1993 yapımı This Boy’s Life’tan sonra ilk kez bir araya getirecek film, güçlü cast ekibiyle de dikkat çekiyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Rodrigo Prieto, senaryosunu ise Forrest Gump ve Forrest Curious Case of Benjamin Button filmlerini kaleme alan Eric Roth’un üstlendiği filmin müzikleri ise Robbie Robertson’a emanet.