müzik gurusu questlove, black woodstock için yönetmen koltuğuna geçiyor

müzik gurusu questlove, black woodstock için yönetmen koltuğuna geçiyor


questlove bir yetenek modu daha açtı


Grammy ödüllü The Roots grubunun kurucusu, DJ, prodüktör, davulcu ve aynı zamanda Late Night with Jimmy Fallon programının orkestrasını da yöneten on parmağında on marifet diyebileceğimiz Ahmir-Khalib Thompson aka Questlove, şimdi de bir belgesel yönetmek için kolları sıvıyor.

Belki de günümüzdeki festivallerin esin kaynağı olarak nitelendirebileceğimiz Woodstock festivalini konu alacak belgesel için hazırlıklara başlayan Questlove, 60’lı yılların sonuna damga vuran Woodstock furyasının Afrika versiyonu olan ve Afrika-Amerikan müziğini ve kültürünü kutlamak amaçlı düzenlenen Harlem Cultural Festival adıyla da bilinen Black Woodstock’ın hikayesini anlatacak.

Mount Morris Park’te 6 gün boyunca gerçekleşen festival; Stevie Wonder, Sly and the Family Stone, Nina Simone, B.B. King, The Staple Singers ve daha bir çok efsanevi isme ev sahipliği yapmıştı. İkonik Woodstock Festival’ıyla aynı yaz döneminde yapılan Black Woodstock 300.000 üzerinde katılımcıyla gerçekleştirilen devasa festivallerden biri olarak tarihe geçmişti.

Black Woodstock üzerine konuşan Questlove ”Harlem Cultural Festival’ın tutkusunu, hikayesini ve müziğini dünyadaki izleyicilere sunma konusunda gerçekten heyecanlıyım. Gerçekleşen konserler cidden olağanüstü. Kayıp görüntüleri ilk defa gördüğümde adeta afalladım ve daha önce hiç anlatılmamış bu 50 yıllık hikayeyi anlatmak için çok hevesliyim.” yorumunu yaptı.

Questlove’ın ilk yönetmenlik deneyimi olacak Black Woodstock’ın ne zaman yayınlanacağı ve çalışmalarının ne zaman başlayacağı henüz belirsiz olsa da şimdiden bu festivale geç de olsa tanıklık edeceğimiz için heyecanlıyız. Umarız bu belgeseli ülkemiz sınırları içinde de beyaz perdede izleme fırsatı yakalayabiliriz.