pitchfork, 2019’un en iyi 50 albümünü seçti

pitchfork, 2019’un en iyi 50 albümünü seçti


ve bir numarada...


Bu yıl da üzüntüyü, sevinci, hüznü, mutluluğu ya da farklı farklı hisleri aynı anda hissettirmeyi başaran onlarca albümü dinleme şansımı bulduğumuz 2019 senesini iyisiyle, kötüsüyle geçirdik ve sonuna yaklaştık. Sene sonu yaklaştıkça yılın en iyileri listeleri de bir bir yayınlanmaya başladı. Müzik dünyasının en prestijli müzik platformlarından biri olan Pitchfork da, her sene sonu olduğu gibi bu senenin de sonuna yaklaşırken Yılın En İyi 50 Albümü listesini yayınlamayı unutmadı.

Janr skalasının hayli geniş tutulduğu listede Thom Yorke, son albümü ANIMA ile 40. sırada, ülkemizdeki sevenlerine bayrak astıran Nilüfer Yanya, Miss Universe ile 37. sırada, kötü tohumlarını da yanına alıp gözlerde yaş bırakmayan bir albüm kaydeden Nick Cave, Ghosteen ile 28. sırada, senenin en çok konuşulan isimlerinden ve birçok listede başı çeken Billie Eilish ise,WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? albümü ile 21. sırada yer alıyor.

Purple Mountains, Weyes Blood, Fennesz, Helado Negro, Bad Bunny, Solange, Angel Olsen, Big Thief, FKA twigs gibi isimlerin ilk 10’da yer aldığı listede Norman Fucking Rockwell! albümü ile Lana Del Rey birinci sıraya oturuyor.

Listenin tamamı ise hemen burada.