rise of empires: ottoman’dan ilk görseller geldi

rise of empires: ottoman’dan ilk görseller geldi


24 ocak’ta netflix’te


2016’da Türkiye’de de yayına başlayan Netflix, Türk izleyicilerine odaklanan yapımlarını aynı senede duyurmuştu. Bu yapımlara ilk olarak Hakan: Muhafız ile başlayan ve yakın zamanda yayınlanacak iki dizi Atiye ve Aşk 101 ile devam eden Netflix, geçtiğimiz sene bu yapımlara Rising of Empires: Ottoman’ı eklemişti. Netflix, bahsi geçen dizinin yayın tarihini duyurdu ve ilk görselleri paylaştı.

İlk başta Ottoman Rising ismiyle duyurulan belgesel dizisi Rising of Empires: Ottoman, Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselişine ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatına odaklanacak. Senaryosu Celal Şengör ve Emrah Safa Gürkan gibi isimlerin danışmanlığında yazılan dizinin yönetmen koltuğunda Emre Şahin oturuyor.

Altı bölümden oluşacak Rising of Empires: Ottoman’ın oyuncu kadrosunda ise Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır ve Damla Sönmez gibi yakın dönem Türk sinemasında tanınan birçok isim yer alıyor.

Karga Seven ve STX Entertainment’ın yapımcılığını üstlendiği Rising of Empires: Ottoman, 24 Ocak’ta Netflix’te yayınlanacak.