robert smith yılın en iyilerini seçti

robert smith yılın en iyilerini seçti


bir yıl sonu listesi de robert smith'ten


Gitar, bas gitar, keman, flüt, trompet ve kontrbas gibi farklı türden birçok müzik aletini ustalıkla çalabilen Robert Smith, senfoni orkestralarında maestro olabilecek yeteneklere sahipken, The Cure ile poptan -kendisi kabul etmese de- gothic rock’a uzanan bir müzik kariyerini tercih etti. Çok da iyi yaptı. Vokal ve gitar dairesi başkanı olduğu The Cure ile 2. baharını yaşayan Robert Smith için 2019, hiç olmadığı kadar hareketli geçti.

Efsanevi albümleri Disintegration‘ın 30. yılını dünyanın dört bir yanında konserlerle kutlayan, festivallerin festivali Glastonbury 2019′da ana sahneye çıkan The Cure, ayrıca 2019 yılında Google’da en çok aranan İngiliz grubu olmuştu. İşbu vesilelerle hiç olmadığı kadar göz önünde olan Robert Smith, Hot Press’e verdiği röportajda kendisine göre yılın en iyi albümünü ve en iyi filmini açıkladı.

Yılın kötüsüne Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson diyerek şaşırtmayan Smith, yılın favori dizisi içinse ” Çok fazla dizi izlemiyorum.” diyerek Türk gençlerine selam çaktı. Yılın albümü için The Twilight Sad‘in It Won/t Be Like This All Time‘ı seçen gothic rock’ın sürmeli prensi, yılın en iyi filminde oyunu bir belgeselden yana kullandı: Apollo 11

Zevkine banko bastığımız isimlerden olan Robert Smith’in önerilerini dikkate alıyoruz, almayanları uyarıyoruz.