safdie kardeşler favori müzik videolarını açıkladı

safdie kardeşler favori müzik videolarını açıkladı


bronski beat, notorious b.i.g. ve daha fazlası


Josh ve Benny Safdie kardeşler şehir karanlığı, neon ışıklar ve gerilimi estetik şekilde harmanlayarak seyirciyi tatmin eden ve aynı zamanda oldukları yerde gerilmelerine sebep olan yönetmenlerden. Yeni filmleri Uncut Gems’le kendilerinden epeyce bahsettiren Safdie’ler bu filmin ayak seslerini aslında beceriksizce yapılan bir hırsızlığı işleyen 2017 çıkışlı Good Time’la vermişti.

Aynı zamanda müzik videolarıyla da içli dışlı olan Safdie’ler Jay – Z’nin Marcy Me’sine çektikleri klip sayesinde Uncut Gems sinematografisini üstlenen Darius Khondji’yle tanışmış ve filmin başrolündeki Adam Sandler’ın dikkatini çekmişti.

Yakın zamanda Pitchfork’a verdikleri bir röportajda müzik videolarıyla olan bağlarından ve favori kliplerinden bahseden Safdie kardeşler, kendilerini etkileyen sanatçılar arasında bir müzik videosu gurusu olan Spike Jonze da yer alıyor. Josh Safdie Jonze’un klasiklerinden Fatboy Slim’in Praise You videosundan kendisini erken yaşta etkileyen işlerden biri olarak bahsediyor.

Çektikleri filmlerde yer alan bir Ariel Pink videosu ve Good Time soundtrack’inde yer alan The Pure and the Damned’in videosuyla da bu işlere iyiden iyiye bulaşan Safdie kardeşlerin favori müzik videoları arasında Bronski Beat’in dillere pelesenk olmuş Smalltown Boy’u, dört dakikaya koca bir hikaye sığdıran dead prez’in Hell Yeah parçasının videosu ve Notorious B.I.G.’nin Sky’s the Limit’i de yer alıyor.