sam mendes’in epik ı. dünya savaşı filmi 1917’den yeni fragman

sam mendes’in epik ı. dünya savaşı filmi 1917’den yeni fragman


10 ocak 2020


Sam Mendes’in baştan sona tek bir plan sekans şekilde çektiği açıklanan ve epey etkileyici gözüken I. Dünya Savaşı filmi 1917’den yeni fragman yayınlandı. George MacKay, Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Andrew Scott ve Mark Strong’lu oyuncu kadrosuyla da ayrıca dikkat çeken film, 10 Ocak 2020’de vizyona girecek.

En son James Bond serisi için çektiği Skyfall ve Spectre ile beğeni toplayan Sam Mendes’in “Oh be sonunda eli yüzü düzgün bir I. Dünya Savaşı filmi!” diyerek izleyeceğimiz 1917, savaşın sadece bir gününü anlatıyor. Savaş sırasında Britanya askeri olan Schofield ve Blake’in gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanmasıyla başlayan filmde zamana karşı yarışan ikili, Alman hattını geçerek yüzlerce Britanya askerinin ölümcül bir tuzağa düşmemeleri için bir mesaj iletmek zorundadır. Kardeşinin de o askerlerin arasında yer aldığını öğrenen Blake’in olaya daha duygusal yaklaşması ise ne olursa olsun bu görevi yerine getirmeye çabalamasına sebep olur.

Daha önce sinemaseverlere görsel şölen sunduğu Skyfall filminde birlikte çalıştığı sinema dünyasının en önemli sinematograflarından Roger Deakins‘i de yeni filminde yanına alan Mendes, izleyicilerin savaşı askerlerin gözünden görebilmeleri için filmi plan sekans şeklinde çektiğini açıklamış ve bu sayede hikayenin gerçek zamanlı olarak işlendiğini söylemişti.  Sam Mendes ve Roger Deakins ikilisi bu sefer Oscar’a ulaşabilecek mi bilmiyoruz ama filmin yeni fragmanı oldukça etkileyici gözüküyor.