shazam! 2’nin vizyon tarihi belli oldu

shazam! 2’nin vizyon tarihi belli oldu


1 nisan 2022’de kaldığı yerden


DC sinematik evreninin yeni umudu Shazam karakterinin yeniden sinemaya döneceği günler hatta aylar öncesinde duyurulmuştu. Filmin çalışmaları ağır ağır devam ederken Shazam 2’nin yapım şirketi olan Warner Bros., filmin vizyon tarihini 1 Nisan 2022 olarak açıkladı. 

Marvel dünyasının aksine, her filmin kendine ait bir anlatısı ve evreni olması gerektiğini savunan DC, son dönemde Aquaman, Shazam ve Joker gibi sevilen karakterlerle spin-off tarzında filmleriyle çizgisini korumaya devam ediyor. Shazam! filminin geri dönüşüyle süper kahraman rolüne geri dönecek Zachary Levi, 6 mitolojik Tanrı gücüne sahip kırmızı pelerinli bir karaktere hayat verecek. Yönetmen ve senarist koltuğuna ise David F. Sandberg’le Henry Gayden’ın projeye geri dönmesi muhtemel gözüküyor.

Bu arada Shazam’ın çizgi roman versiyonundaki başlıca düşmanı olan Black Adam, spin-off filmiyle 21 Aralık 2021’de beyazperdede olacak. Black Adam rolüyle Dwayne Johnson’ı izleyeceğimiz bu yapım, Shazam! 2 öncesinde film için bize ipucu verebilir. Filmin konusu ve oyuncu kadrosuyla ilgili gelişmelerin yakından takipçisiyiz.