slayer’ın veda turnesinin son gününe gidiyoruz

slayer’ın veda turnesinin son gününe gidiyoruz


bir devir kapandı


1981 yılında Kerry King ve Jeff Hanneman tarafından kurulan Slayer, ilk albümleri Show No Mercy ile metal müzik dünyasına giriş yapmıştı. 1986 yılında piyasaya sürdüğü Reign in Blood ile yükseliş dönemi başlayan, Hanneman’ın 2013 yılında karaciğer yetmezliğinden hayatını kaybetmesiyle duraklama ve çöküş dönemine giren metal müzik dünyasının dört büyük imparatorluğundan Slayer, yeni yıl için geri sayım yaptığımız şu günlerde müzik hayatını noktaladı.

12’inci ve son albümleri Repentless‘ı Gary Holt’un desteğiyle çıkaran Slayer, sene başında bir veda turnesi düzenleyeceğini yayınladıkları videoyla duyurmuştu. “Son yaklaştı.. Slayer, tek bir dünya turu ile vedasını yapacak.” sözleriyle hayranlarına kara haberi duyuran grup, turnelerine 10 Mayıs’ta San Diego’da başlamıştı.

Lamb of God, Antrax, Behemoth ve Testament‘ın aralarında bulunduğu ünlü rock ve metal gruplarının da sahne aldığı turnelerinin sonunda, Los Angeles’ta sahneye çıkan Slayer, son şarkısı olarak Angels of Death‘i seçti ve şarkının bitiminde 10 dakikalık duygusal bir konuşma yaptı.

İşte Slayer hayranlarının içip içip başa saracağı, son performansları ve konuşmalarını içeren 15 dakikalık video tam olarak burada: