stephen king’in the dark half romanı ikinci defa beyaz perdeye uyarlanıyor

stephen king’in the dark half romanı ikinci defa beyaz perdeye uyarlanıyor


yönetmen koltuğunda alex ross perry


Son olarak Doctor Sleep romanının beyazperdeye aktarılışına tanıklık ettiğimiz, bugüne kadar 30’dan fazla eseri sinemaya uyarlanan Stephen King, yazınlarıyla 7. sanatı beslemeye devam ediyor. Korku edebiyatının bir numaralı ismi, en farklı ve sıradışı bulunan eserlerinden biriyle, The Dark Half ile bir sinema yolculuğuna daha çıkacak.

Daha önce 1993 yılında korku janrasının kült yönetmeni George A.Romero tarafından sinemaya uyarlanan The Dark Half, oldukça ilgi çekici bir konuya sahip: 1960 ve 1988 yılları arasındaki bağlantılı olan bir hikayeyi anlatan kitabın başkahramanı bir yazar olan Thad Beaumont. Thad, önceleri George Stark takma adıyla kitaplar yazar. Yazdıkları, çok sevilen ve satılan korku hikâyeleridir. Ancak bir gün, George Stark’ı ifşa etmeye ve kendi adıyla kitaplar yazmaya karar verir. Bu ifşa George Stark’ın sonu, ancak seri cinayetlerin başlangıcıdır.

Peki cinayetleri işleyen kimdir? Thad nasıl bir yol izleyecektir? Serçelerin cinayetlerdeki anlamı nedir? sorularının cevaplarını arayacak filmin yönetmen koltuğunda Queen of Earth, Listen Up Philip ve The Color Wheel filmleriyle tanıdığımız Alex Ross Perry yer alacak. Oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi şimdilik belirsizliğini koruyan filmin 1993 yapımı versiyonun fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.