steven spielberg, greta gerwig’e little women için tavsiyelerde bulunmuş

steven spielberg, greta gerwig’e little women için tavsiyelerde bulunmuş


abi tavsiyesi


Greta Gerwig’in anlayamadığımız derecede az dikkat çeken Little Women uyarlaması, ödül sezonuna umutlu giren filmlerden biri. İki Altın Küre adaylığı bulunan film, vizyona girdiği dönem eleştirmenler tarafından çoğunlukla olumlu yorumlarla anılmıştı. Gerwig, yakın zamanda verdiği bir röportajda Steven Spielberg’in kendisine Little Women’la ve yönetmenlikle ilgili tavsiyelerde bulunduğunu açıkladı.

Luisa May Alcott’un aynı isimli romanından uyarlanan ve bir dönem filmi olan Little Women, Spielberg’ün Lincoln’üyle aynı zaman diliminde yer alıyor. 1800’lerde geçen filmin mekanlarının nasıl kullanılacağı ve hikaye anlatım tarzıyla ilgili ipuçları paylaşmakta oldukça cömert davranın Spielberg, bir de Gerwig’e filmi dijital olarak çekmemesini de tembih etmiş. Filmin prodüksiyon şirketi olan Sony ise bu olaydan sonra yönetmene neden filmle çalışmak istemediğini sorunca da Gerwig, topu Spielberg’e atmış.

Spielberg’den hikaye anlatım tarzıyla ilgili de tavsiyeler alan ama bunları henüz paylaşmayan Gerwig’in Meryl Streep, Saoirse Ronan, Emma Stone ve Timothée Chalamet gibi yıldız isimlerle kadrosu parlayan Little Women’ı Türkiye’de bugün itibariyle vizyonda.