the irishman’in senaryosu internete düştü

the irishman’in senaryosu internete düştü


yazıyor... yazıyor...


2019 senesine damga vuran filmlerden biri hiç şüphesiz The Irıshman. Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi ustaların kamera önünde, Martin Scorsese’in kamera arkasında olduğu bir yapımın zaten aksi halde olması düşünülemezdi. Üç buçuk saatin su gibi akıp geçmesiyle Einstein’in görelilik kuramına selam çakan The Irishman, tadı henüz damaklarımızdan silinmemişken karşımıza bir başka güzellikle çıktı.

Geçen hafta Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Uyarlama Senaryo kategorisinde adaylık kazanan filmin senaryosu internete düştü. II. Dünya Savaşı sonrası Amerika’daki organize suç dünyasını bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın gözünden anlatan The Irıshman, bizleri 1949’da başlayıp 2000’lere kadar süren bir yolculuğa çıkarıyor. Organize suç dünyasının nasıl işlediğini, ana akım politikayla bağlantılarını gözler önüne seren muazzam bu muazzam yolcuğunu senaryosunu ise Schindler’s List, Gangs of New York ve American Gangster gibi filmlerin Oscar ödüllü senaristi Steve Zaillian yazmıştı.  

Robert De Niro ve Al Pacino’nun muhtemelen defalarca okuyup karakter tahlilleri yaptıkları, belki de ayna karşısında çalıştıkları replikleri içeren 145 sayfalık senaryoyu okumak isteyenler BURAYA tıklayabilir.