the lord of the rings dizisinin galadriel’i belli oldu

the lord of the rings dizisinin galadriel’i belli oldu


hoş geldin morfydd clark


Fantastik kurgu alanında dünyanın en popüler yapımı olan  The Lord of the Rings’in Amazon bünyesinde televizyon dünyasına aktraılacak projesinden detaylar gelmeye devam ediyor. Hafta başında Will Poulter’ın diziden ayrıldığı açıklanırken bu sefer de diziye katılan yeni bir isim paylaşıldı.

J.R.R Tolkien’ın The Lord of the Rings üçlemesinde anlattığı hikayenin 3000 yıl öncesine yolculuk edeceğimiz dizi, Orta Dünya’nın ikinci Çağ’ında geçecek. Hala parça parça öğrendiğimiz oyuncu kadrosunda Markella Kavenagh, Joseph Mawle gibi isimlerinin yer alacağı açıklandığı dizide genç Galadriel’i Morfydd Clark canlandıracak. Orijinal üçlemede Cate Blanchett’in hayat verdiği rolde izleyeceğimiz Clark, BBC’nin yılbaşında ekranlara gelmeye başlayacak yeni dizisi Dracula’nın yanı sıra televizyon dünyasının kalite adresi HBO’nun yeni yıldız adayı dizisi His Dark Materials ve Benedict Cumberbatch’in başrolünde yer aldığı Patrick Melrose da yer almıştı.

İlk sezonu ön hazırlık aşamasında olmasına rağmen şimdiden ikinci sezon onayını alan ve beş sezon sürmesi planlanan dizi, 1 milyar dolarlık bütçesiyle, televizyon tarihinin en büyük bütçeli yapımı olacak. Senaryosu Patrick Mckay ve John D. Payne’in imzasını taşıyacak dizinin yönetmen koltuğunda ise Penny Dreadful ve Jurassic World gibi yapımlarıda çalışmış J.A Bayona yer alıyor.

Çekimleri Peter Jackson’ın ve filmin anavatanı Yeni Zelanda’da gerçekleşecek olan The Lord of the Rings dizisinin yayın tarihi henüz belirsiz. Game of Thrones’un finaliyle düştüğümüz fantastik açlığı doyuracak bir yapım olacağını düşündüğümüz The Lord of the Rings dizisinden umarız artık daha çok haber duymaya başlarız.