the witcher’ın yaratıcısı ikinci sezon hakkında konuştu

the witcher’ın yaratıcısı ikinci sezon hakkında konuştu


heyecanımız artıyor


Andrzej Sapkowski’nin aynı isimli romanından oyun dünyasına transfer olup ortalığı kasıp kavurduktan sonra yolu televizyon dünyasıyla da kesişen The Witcher, geçtiğimiz günlerde ilk sezonu ile Netflix’te yayınlandı. Bir kesim çok beğendi, başka bir kesim ise “olmamış” dedi ama The Witcher, platformun yeni hitlerinden biri haline geldi ve ikinci sezon onayını da çoktan kaptı.

DC evreninin Superman’i olarak da tanıdığımız Henry Cavill’in başrolünde yer aldığı The Witcher’ın yaratıcısı Lauren Schmidt Hissrich, Digital Spy’a verdiği röportajda dizinin ikinci sezonu için konuştu. İzleyiciyi daha hareketli bir sezonun beklediğini belirten Hissrich şu sözleri söyledi: “İlk sezonda dizinin temel yapı taşlarını oluşturmaya, hikaye dünyasını yaratmaya, karakterleri oluşturmaya ve bu karakterleri izleyecekleri yollara koymaya çalıştık. İlk sezonda oluşturduğumuz bütün şeyleri ikinci sezonda yerlerine oturduğunu göreceksiniz. Karakterler birbirleri ile tanışacak, yeri geldiğinde birlikte yeri geldiğinde de ayrı ayrı yollarına devam edecekler. Geralt ile Yennefer’in, Geralt ile Ciri’nin ve Yennefer ile Ciri’nin aralarındaki ilişki ve ilk sezonda adını duyduğunuz krallıklar, yani oluşturduğumuz her şey ikinci sezonda yüzeye çıkmaya başlayacak. Bu nedenle ikinci sezonda hikaye anlatımı daha yoğun olacak.”

İkinci sezon ile ilgili heyecan verici açıklamalarına devam eden Hissrich, ilk sezondaki üç farklı zamanda geçen kurgu hakkında da konuştu. Kitap serisini okumayan ve oyunları oynamayan izleyiciler için kafa karıştırıcı bir kurguya sahip olan ilk sezonu tasarlarken, dizinin kurgusu için Christopher Nolan’ın son filmi Dunkirk’ten esinlendiklerini belirtti. Hissrich, Dunkirk Tahliyesi’ni üç farklı karakter üzerinden anlatan Dunkirk’ün kurgu tarzını The Witcher’da uygulamak istemiş. Başarılı olmuş mu zamanla göreceğiz.

The Witcher’ın ikinci sezon çekimleri 2020’nin ilk aylarında başlayacak. İlk sezonda da olduğu gibi 8 bölümden oluşacak ikinci sezon 2021’de yayınlanacak. Beklemedeyiz.