trent reznor, bird box soundtrack’ini hazırladığı için bin pişman

trent reznor, bird box soundtrack’ini hazırladığı için bin pişman


geçmiş olsun trent abi


Nine Inch Nails’den kalan boş zamanlarında Atticus Ross ile sinema dünyasını soundtrack’leriyle kutsayan ve bunu da hakkıyla yapan Trent Reznor, Netflix’in geçtiğimiz sene sonunda yayınladığı Bird Box filminin soundtrack’i için “tamamen vakit kaybıydı” yorumunu yaptı.

2010 yılında yayınlanan David Fincher harikası The Social Network’e hazırladığı soundtrack ile Oscar heykelciği de kazanan Reznor, The Social Network’ten beri The Girl with the Dragon Tattoo, Gone Girl, Mid90s ve Watchmen gibi birçok yapımın soundtrack’ini üstlenmişti. Bu yapımların arasında bir de Netflix yapımı Bird Box.

Revolver dergisinin Ocak ayı sayısına kapak yüzü olan Reznor, dergiye verdiği röportajda Bird Box hakkında, “Bu işe giriştiğimiz zaman projede çalışan bazı insanların işini üstünkörü yaptığını hissettik. Ciddi anlamda zevksiz bir kurgucu ile çalışmak zorunda kaldığınızı düşünün bir de. Bu da bize elimizdeki malzemeleri filme yerleştirmede engel oldu.” şeklinde bir açıklama yapmış ve sözlerine şu şekilde devam etmiş: “İşin cabası, biz soundtrack’in mix aşamasında turnedeydik ve mix’i o kadar alçak yapmışlar ki duyulmuyor bile. Yani bu iş tamamen vakit kaybıydı”.

Son olarak 2013 yılında Hesitation Marks albümünü ve Not the Actual Events, Add Violence ve Bad Witch isimleri ile bir kısa çalar üçlemesi yayınlayan Nine Inch Nails hakkında da konuşan Reznor, grubun 2020’de yayınlanması muhtemel yeni albümünde soundtrack çalışmalarından esintiler de duyabileceğimizi ve 2020’nin ikinci yarısında turneye çıkabileceklerini söylemiş. Yani turne öncesi albüm için heyecanlanmaya başlayabiliriz.

Reznor’ın bu umut vaat eden açıklamaları ile “Ne olursan ol, gel” diyerek yeni bir Nine Inch Nails albümünü beklemeye koyulduk bile.