trent reznor ve atticus ross, yeni david fincher filmi mank’ın müziklerini yapacak

trent reznor ve atticus ross, yeni david fincher filmi mank’ın müziklerini yapacak


david fincher filmlerinin unutulmaz bestecileri


Filmografisi The Game, Fight Clup, Se7en, Gone Girl, Zodiac gibi kült eserlerle dolu olan David Fincher, şüphesiz çağımızın en önemli yönetmenlerinden biri. Son filmi Gone Girl’ün üzerinden 5 sene geçen ve bu süre zarfında Netflix’le yaptığı anlaşma neticesinde Mindhunter, House of Cards, Love, Death & Robots gibi başarılı yapımlarda dönem dönem yönetmenlik yapan Fincher, çekimlerine Kasım ayında başladığı siyah beyaz filmi Mank‘ın müziklerini yıllardır beraber çalıştığı Trent Reznor ve Atticus Ross ikilisine teslim etti.

Son zamanlarda sahne performanslarından çok yaptıkları film müzikleriyle karşılaştığımız ikili Trent Reznor ve Atticus Ross daha önce David Fincher’ın Social Network, Millenium üçlemesi ve Gone Girl filmlerinin de müziklerini yapmıştı.

Senaryosunu David Fincher’ın babası Jack Fincher’ın 2003 yılında ölmeden önce kaleme aldığı film, sinema tarihinin dönüm noktası kabul edilen Citizen Kane filminin çalkantılı senaryo yazım sürecine ve filmin unutulmaz senaristi Herman Mankiewicz’in hayatına odaklanacak Mank, Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins, Tuppence Middleton, Tom Burke ve Tom Pelphrey gibi isimleri bir araya getirecek. Daha önce David Fincher’ın The Social Network’ü ile En İyi Film Müziği heykelciğini evine götüren ikili, eminiz şimdiden bu iş birliği için heyecanlamıştır.