troy filmi brad pitt için bir dönüm noktası olmuş

troy filmi brad pitt için bir dönüm noktası olmuş


iyi ki olmuş


Brad Pitt, gelecek hafta 56 yaşına girecek olmasına rağmen karizmasından ve fiziğinden hiçbir şey kaybetmemiş, Hollywood tarihinin en ikonik aktörlerinden biri. Oyunculuk kariyerine 75 tane ödül sığdırmış bir isimden bahsediyoruz. Bu sene Quentin Tarantino‘nun Once Upon a Time in Hollywood filmiyle Oscar Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne talip olacak Pitt, James Gray’in yazıp yönettiği Ad Astra ile de düzinelerce övgü almıştı. Geçtiğimiz günlerde The New York Times’a röportaj veren ikonik aktör, kariyerini tekrar gözden geçirmesine sebep olan filmden ve o süreçte yaşadıklarından bahsetti.

Brad Pitt’in, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar adayı olduğu 12 Monkeys filminin ikinci yarısındaki oyunculuğuna katlanamadığını, Coen kardeşlerin iptal edilen To the White Sea projesini hala düşündüğünü itiraf ettiği açıklamalarda, kariyerindeki en büyük bunalımlardan birini Troy filmi sırasında yaşadığını açıkladı: “Aslında bu Troy ile ilgili değildi, başka bir şeyle ilgiliydi. Fakat beni gerçekten düşündürdü. Troy filmini çektim çünkü, -şuanda söyleyebileceğim tek şey- yeni bir film çekmek istedim ve bunu stüdyo için yapmalıydım. Böylece Troy ortaya çıktı. Acı veren bir deneyim değildi fakat filmin nereye gittiğini gördüğümde oranın benim istediğim yer olmadığını farkettim. Benim hatamdı. Film hakkında ne diyebilirdim ki o saatten sonra? Çekimlerin yarısında filmden ayrılamazdım. Beni deli gibi gösterirdi. Wolfgang Petersen’in kült filmi Das Boot‘a kıyasla Troy bir yerden sonra reklam filmine dönmüştü. Her çekim ‘İşte, bakın süper kahramanınız.’ der gibiydi. Gizem yoktu. Ben de o dönemden sonra bir karar aldım ve sadece kaliteli hikayelerin olduğu filmlerde yeteneklerimi sergilemek istedim.

Geçtiğimiz 15 senede birçok başarılı yapımın altına imza atan Brad Pitt, yapımcılarından biri olduğu 12 Years A Slave ile En İyi Film Oscar’ını kazanmıştı. Ünlü aktör gelecek sene vizyona girecek Damien Chazelle’in Babylon filminde Emma Stone ile başrolü paylaşarak ödül yarışında ismini bir kez daha anacağımızın işaretini şimdiden veriyor.