türkiye’nin de artık bir süper kahraman sinematik evreni olacak

türkiye’nin de artık bir süper kahraman sinematik evreni olacak


pelerinleri asın


Son 10 yılda sinemaya damgasını vuran Marvel Cinematic Universe ve DC Universe gibi süper kahraman odaklı sinematik evrenlere bir yenisi daha ekleniyor. Hem de tamamen yerli ve milli bir süper kahraman sinematik evreni.

Türk yapım şirketi T World Entertainment and Productions, T World ismini verdikleri Türkiye’li süper kahramanlardan oluşacak bir sinematik evreni hazırladığını duyurdu. İşbu sinematik evreni sinema filmleri, televizyon dizileri, video oyunları ve kitaplar yayınlayacak ve bu yayınlarda Türkiye’li süper kahramanları bir araya getirecek.

Şimdilik bu sinematik evrende geçen iki film ve üç dizi çekmeyi planlayan yapım şirketi, T World’ün ilk dizisi Altay’ı da duyurdu. Diziyle aynı isimde bir süper kahramanın hikayesine odaklanacak Altay’ın fragmanı önümüzdeki sene Cannes’da dizi, film, yapım ve içerik fuarı MIPTV’de gösterilecek. Altay’ın ilk bölümünün yönetmenliğini ise Prison Break, Lost, Grey’s Anatomy, Agents of S.H.I.E.L.D. gibi yapımların yanı sıra Kalbimin Sultanı isimli bir Türk dizisinde de yönetmenlik yapan Bobby Roth üstlenecek. T World evreninde Altay’ın yanı sıra Su, Nymp, Rumi, Nazar ve İkizler ismi verilen karakterler de yer alacak.

T World evreni hakkında konuşan ve T World Entertainment and Productions’ın kurucusu da olan Bülent Turgut, “İslam, kültürümüzün bir parçası olsa da karakterlerin hikayeleri özel olarak müslümanlardan ibaret olmayacak. Rus ve Yahudi karakterlere de bu evrende yer vereceğiz. Mitolojimizin ve karakterlerimizin zenginliği, Türkiye’nin ve bu eşsiz bölgenin zenginliğini yansıtacak. Farklı inançların, kültürlerin ve halkların buluşma noktasında yer alıyoruz ve bunu da sinematik evrenimiz aracılığı ile sunmayı umuyoruz.” sözlerini söyledi.

Bülent Turgut bu sinematik evrende geçen yapımları Avrupa, Orta Asya, Afrika ve Orta Doğu’daki izleyiciler ve Netflix, Amazon, Hulu ve Apple TV+ gibi yayın servisleri aracılığı ile de ABD’deki izleyicilerle buluşturmayı hedefliyor. Türkiye’nin ABD’den sonra en büyük dizi ihracatçısı olduğunu düşünürsek bu hedefin mümkün olduğunu düşünmek çok da zor olmaz gibi.