vikings’in yaratıcısı michael hirst dizinin hayal ettiği sonla biteceğini açıkladı

vikings’in yaratıcısı michael hirst dizinin hayal ettiği sonla biteceğini açıkladı


final sezonu başladı bile


6 sezon boyunca Lothbrok ailesinin destanına ev sahipliği yapan, bizleri aksiyon ve savaş sahnelerine doyurmasının yanı sıra Game of Thrones‘un alternatifi olmasıyla da kalbimizi kazanan Vikings, 10’ar bölümlük 2 parçadan oluşacak son sezonuyla yavaş yavaş televizyon ekranlarına veda etmeye hazırlanıyor. Dizinin yaratıcısı Michael Hirst, Variety’ye verdiği röportajda Vikings’in finalinin hayal ettiği şekilde gerçekleşeceğini açıklayarak “Make Your Dream Come True” felsefesinde nirvanaya ulaştığının sinyallerini verdi.

History Channel‘da 2013 yılında yayın hayatına başlayan ve farklı kıtalardan 30 milyon izleyicisi olduğu duyurulan Vikings’in yaratıcısı Michael Hirst, dizinin başlangıcı ve bitişi hakkında konuştu. “Projemi History Channel’a sunduğumda dizinin nasıl başlaması gerektiğini biliyordum çünkü Vikinglerin döneminin başlangıcı ve Ragnar Lothbrok’ın kişiliği hakkında bilgi sahibiydim. Aynı şekilde Ragnar ve kızlarının destansı hikayesinin nasıl başladığını da biliyordum ve nasıl bittiğini de. Sona ulaşmak için bir çok sezon gerekiyordu, fakat gerçekten sona ulaşabilir miyim, bilmiyordum. Ben ve ekibim hikayemizin sonuna gelmeyi başardık ve artık hayal ettiğim finali gerçekleştirme şansına sahibim. İnanıyorum ki final bölümü, 89 bölüm boyunca yarattığımız bütün entrikalar, hikayeler ve karakterlerden beslenerek ortaya çıkmış bir son olacak.

4 Aralık’ta yeni sezonu başlayan ve en yetkili ağızdan duyduğumuz sözlerle finali için şimdiden heyecanlandığımız Vikings’in son sezon resmi fragmanını buraya hatırlatma mahiyetinde bırakıyoruz: