yeni paul thomas anderson filmi için bir kez daha 70’lerin los angeles’ına gideceğiz

yeni paul thomas anderson filmi için bir kez daha 70’lerin los angeles’ına gideceğiz


eski mahallemize geri dönüyoruz


Son filmi Phantom Thread’le gönül telimizi titreten Paul Thomas Anderson’dan epey güzel haberlerle karşınızdayız. Son olarak HAIM’in şıkır şıkır ama depresif şarkısı Now I’m In It için yönetmen koltuğuna oturan başarılı yönetmenin, yeni filmi için Şubat 2020’de çekimlere başlayacağı kesinleşti.

PTA’in aynı zamanda senaryosunu da kaleme aldığı şimdilik isimsiz film, bizi 1970’lerin Los Angeles’ına götürecek ve yönetmenin önceki filmlerinden de hatırladığımız San Fernando Vadisi’ni merkezine alacak. Anderson’ın çocukluğunun geçtiği yer olan San Fernando Vadisi’ni daha önce Boogie Nights, Magnolia ve Punch-Drunk Love filmlerinde ziyaret etmiştik.

1970’li yıllarda geçecek bu yeni filmin merkezinde oyunculuk konusunda yetenekli bir lise öğrencisi yer alıyor. Bu genç karakterimizin etrafındaki karakterlerle zenginleşecek film, bir “coming of age” filmi mi olacak yoksa başka bir temayla mı ilerleyecek zamanla öğreneceğiz. Filmin yayın hakları içi daha önce de çalıştığı Focus Features ile anlaşan PTA’in isimsiz yeni projesinin ne zaman vizyona gireceği ise hala belirsiz.