yorgos lanthimos, the hawkline monster için yönetmen koltuğuna oturmaya yakın

yorgos lanthimos, the hawkline monster için yönetmen koltuğuna oturmaya yakın


lanetli proje bu sefer hayata geçebilecek mi?


Son uzun metrajlı filmi The Favourite ile büyük beğeni kazanan ve ardından ortaya karışık kısa filmi Nimic için kamera arkasında geçen Yorgos Lanthimos’un bir sonraki projesi belli olmak üzere. Lanthimos, yeni filmi için Richard Brautigan’ın farklı tarzları bir arada harmanladığı romanı The Hawkline Monster’ı gözüne kestirmiş gözüküyor.

Sinematografisinde Dogtooth, Alps ve The Lobster başarılı yapımlar bulunan ve son olarak da geçtiğimiz yıl 10 dalda Oscar’a aday olan The Favourite ile kendisinden bol bol bahsettiğimiz Yunan Yeni Dalgası’nın en önemli temsilcilerinden Yorgos Lanthimos, yeni projesi için fikir aşamasından hazırlık aşamasına geçti.

Yakın Bir süre öncesine kadar Jim Thompson‘ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanacak Pop. 1280 filmi için yönetmen koltuğuna oturacağı açıklanan, bundan önce de yıllarca herkesi Rockefeller ailesinin bir üyesi olduğuna inandıran Christian Gerhartsreiter’in gerçek hayat hikayesini işleyecek The Man in the Rockefeller Suit adlı mini diziyi yöneteceğini öğrendiğimiz Lanthimos, bu yoğun takvimine yeni bir film eklemiş gözüküyor.

Yıllardır gündemde olan ama bir türlü dişine göre bir yönetmen bulamayan The Hawkline Monster uyarlaması, Yorgos Lanthimos ile hayata geçmeye çok yakın. Ağırlıklı olarak kara komedi türündeki eserleri ile hafızamızda yer eden Richard Brautigan‘ın The Hawkline Monster, yazarın western, korku, fantezi ve absürt komedi türlerini başarıyla bir arada kullandığı bir eser. Brautigan’ın vahşi batıda geçen romanı  Magic Child adlı bir kız çocuğu tarafından işe alınan iki silahşorun hikayesini anlatıyor. Genç kızın kendilerini evinin altındaki canavardan kurtulmaları için işine aldığını öğrenen silahşörler, kendilerini tahmin ettiklerinden çok daha tehlikeli bir görevin parçası olarak buluyor.

İlk olarak Hal Ashby tarafından beyaz perdeye aktarılmak istenen roman uyarlaması için yıllar içerisinde Jack Nicholson, Harry Dean Stanton, Jeff Bridges gibi isimlerle anlaşmasına rağmen bir türlü gerçeğe dönüşmemişti. Ashby’nin 1988 yılındaki vefatından sonra projeyi devralan Tim Burton ise başroller için Clint Eastwood ve Jack Nicholson ile el sıkışmış ama bir türlü ikiliyi aynı sette buluşturacak filmi çekememişti.

Şimdi yıllar sonra bir kez daha gündeme gelen film, umarız bu sefer hayata geçecek kadar şanslı olur. Her zaman iddialı isimlerin başrolü için aday olduğu The Hawkline Monster’ın Lanthimos versiyonunda siz kimleri başrolde görmek istersiniz?