bong joon-ho’nun siyah beyaz sevdası parasite ile gerçekleşiyor

bong joon-ho’nun siyah beyaz sevdası parasite ile gerçekleşiyor


nerede bizde o şans


Bong Joon Ho’nun ödül sezonunu silip süpürmesi beklenen Parasite’ı 2019’un en başarılı filmleri arasında yer alıyor. Yönetmenin F.W. Murnau imzalı 1922 yapımı Nosferatu’yu izlediğinden beri gönlünde yer etmiş siyah beyaz film çekme sevdası ise Parasite’ı bambaşka bir şekilde görmemize yarayacak. Gelecek ay gerçekleşecek Rotterdam Uluslararası Film Festivali’nde Joon Ho’nun son başyapıtı Parasite, siyah beyaz versiyonuyla izleyiciyle buluşacak.

Parasite yönetmenin 2009 yapımı Mother filminin ardından siyah beyaz formata uyarlanacak ikinci yapımı olacak. Ekim’de vizyona girdiğinen beri yıldızı parlamaya devam eden Parasite büyük ihtimalle Oscar sezonunun sonuna kadar kendinden söz ettirmeye ve sinemalarda izlenmeye devam edecek. Daha önce aynı formatta çıkan filmler arasında George Miller’ın Mad Max: Fury Road’u ve James Mangold’un Logan Noir’ı da yer alıyor.

Altın Palmiye’yi kapmış olan ve Oscar, Cannes, AACTA gibi prestijli film ödüllerinde de yirmiden fazla adaylığı bulunan Parasite’ın 28 Ocak’ta Blu – ray versiyonuna erişebileceğiz. İzlemeyen kaldıysa filmin Piratebay’e koşturacak fragmanı hemen aşağıda.