bret easton ellis, the golden suicides’ın neden çekilmediğini anlattı

bret easton ellis, the golden suicides’ın neden çekilmediğini anlattı


ah gaspar noé


Christian Bale’in psikopat bir seri katili canlandırdığı American Psycho’nun yazarı olmasının dışında modern Amerikan edebiyatının da önemli isimlerinden olan Bret Easton Ellis, konuk olduğu bir podcast’te yıllar önce rafa kaldırılan The Golden Suicides filmi hakkında konuştu.

Hatırlarsınız belki, 2007 yılında New York’lu iki sanatçı sevgili Theresa Duncan ve Jeremy Blake, bilinmeyen bir sebeple birer hafta arayla intihar etmişti. Dünya basınında çokça yer eden bu olay hakkında Vanity Fair dergisi, olaydan birkaç ay sonra The Golden Suicides başlıklı uzun bir makale yayımlamıştı. The Golden Suicides’ın haklarını alan Bret Easton Ellis, bu trajik olayı beyaz perdeye taşımak için 2009 yılında Elephant, My Own Private Idaho ve Good Will Hunting gibi filmlerin yönetmeni Gus Van Sant ile anlaşmış, fakat yönetmen 2010 yılında projeden geri çekilmişti. The Golden Suicides’tan umudunu kesmeyen Ellis, 2011 yılında başka bir yönetmenle anlaştı: Gaspar Noé.

90’lı yıllarda kariyerine hayli sert ve izlemesi zor filmlerle başlayan ve 2000’lerde Irréversible ve Enter the Void gibi daha da sert filmlerle devam eden Gaspar Noé, The Golden Suicides ile bekleyenleri fazlasıyla heyecanlandırmıştı. Theresa Duncan rolü için Naomi Watts ve Jeremy Blake için Ryan Gosling ile anlaşan Ellis, filmi bekleyenlerin heyecanını ikiye katlamıştı. Her şey mükemmel giderken ortada tek bir sorun vardı, o da Gaspar Noé. Arjantinli yönetmen filmi çekmeye niyetli olsa da, Gosling ve Watts’ın roller için uygun olmadığını düşünmüş ve Ellis ile yaşadığı “yaratıcı farklılığı” çözememişti. Bu olaydan sonra da The Golden Suicides tekrar rafa kaldırılmış.

Ellis ayrıca, yakın zamanda senaryo ile ilgilenen iki oyuncunun ve bir yönetmenin daha ortaya çıktığını söyledi. Gaspar Noé’ya belki de 2010’ların en iyi filmlerinden birini izleme şansımızı elimizden aldığı için saygılarımızı iletiyor ve isimleri belirtilmeyen bu iki oyuncu ve yönetmenin acilen The Golden Suicides’a sahip çıkmasını umuyoruz.