cate blanchett’ın fx dizisi mrs. america’dan ilk fragman

cate blanchett’ın fx dizisi mrs. america’dan ilk fragman


bu diziyi nasıl beklemeyelim


Sinemanın en saygın ve yetenekli isimlerinden biri olan Cate Blanchett’in, Amerikan televizyonundaki ilk başrol tecrübesi olacak Mrs. America’dan ilk fragman paylaşıldı.

1970’li yıllarda feminizmin yükselişini ve ABD’deki eşit hak yasasının hazırlanışına giden süreci hukukçu ve aktivist Phyllis Schlafly’nin gözünden işleyecek. Başlattığı hareketin siyaset ve kültür dünyasını nasıl değiştirdiğinin yanı sıra kürtajın yasallaşması ve eşcinsel haklarının sağlanması gibi kampanyalarda uzun yıllar boyunca mücadele eden Schlafly’ye Cate Blanchett hayat verecek.

Mad Men ve Halt and Catch Fire gibi dizilerin yapımcı koltuğunda oturan Dahvi Waller’ın hayata geçirdiği dizinin kadrosu, Blanchett’in dışında da ilgi çekici isimlerle dolu. Blanchett’e Elizabeth Banks, Uzo Aduba, Rose Byrne, Kayli Carter, Ari Graynor, Melanie Lynskey, James Marsden, Margo Martindale, Sarah Paulson, John Slattery, Jeanne Tripplehorn ve Tracey Ullman gibi isimlerin eşlik edeceği dizi, 15 Nisan’da FX üzerinden yayın hayatına başlayacak.

Fragmanda parıl parıl parlayan bir Cate Blanchett’ın iyi gelemeyeceği bir bünye olmadığını düşünerek dizinin ilk fragmanını hemen aşağıya bırakıyoruz.