squarepusher’ın yeni videosu ile tokyo’da yapay zeka turu bedavaya geliyor

squarepusher’ın yeni videosu ile tokyo’da yapay zeka turu bedavaya geliyor


daito manae yine döktürüyor


Squarepusher’ın müziklerini görsel dünyaya aktarma konusunda sık sık iş birliği yaptığı DJ kolektifi Rhizomatiks’in kurucularından Japon sanatçı ve yazılımcı Daito Manae, Squarepusher aka Tom Jenkinson’ın yeni şarkısının videosu için tekrar bir araya geldi. Sanatçının 2017 çıkışlı Elektrac albümünden sonra paylaştığı Be Up A Hello tekli serisinden Terminal Slam’in videosu, Tokyo’yu alternatif bir gerçeklikten görüyor ve gösteriyor.

Tokyo’nun Shibuya bölgesinin canlı çekimlerinden faydalanan videoda yapay zeka insan yüzlerini ve bütün reklamları tespit edip bunları panolardan fırlayan üç boyutlu, parlak piksellere dönüştürüyor. Yakın geleceğe bir bakış olarak da alınabilecek video, Terminator, Minority Report ya da John Carpenter’ın They Live filminden fırlamış distopik sahneleri hatırlatıyor.

Squarepusher’ın videoya dair birçok fikir paylaşarak yapım sürecine dahil olduğunu belirten Manae, prodüksiyon ekibinin sanatçının katılımını değerli bulduğunu da ekliyor. Video prömiyeri Shibuya’da da gösterilen Terminal Slam’in yer aldığı Be Up A Hello Warp etiketiyle bugün yayınlandı. Video ve albümün tamamı ise ellerinizden öper.