disney kült animasyonu bambi’yi live action olarak tekrar uyarlayacak

disney kült animasyonu bambi’yi live action olarak tekrar uyarlayacak


masallar diyarından gerçekliğe


Disney’in ilk olarak 1944 yılında vizyona giren kült animasyon filmi Bambi, dokunaklı hikayesiyle büyük küçük hepimizin sevdiği ve izlediği yapımlardan biri olarak yerini almıştı. Son zamanlarda geçmişteki sevilen yapımlarını live action formatıyla yeniden uyarlamaya başlayan Disney, Bambi efsanesi için de aynı yönteme başvuracağını açıkladı.

Teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanıp live action formatıyla masal kahramanlarını gerçekliğe en yakın haliyle karşımıza çıkaran Disney, Bambi için hazırlık aşamasında olduğunu duyurdu. Orijinal hikayeye bağlı kalarak oluşturulacak yeni filmin Bambi’nin annesi ve yakın arkadaşı Thumper karakterleri üzerine şekilleneceği ilk olarak konuşulan dedikodular arasında.

The Lion King ve Aladdin yapımlarıyla 1 milyar doların üzerinde hasılat yapan Disney, yeni Bambi filmiyle bütçesini yükseltmeye devam edecek gibi gözüküyor. Senaryosunda Captain Marvel ve Tomb Raider filmlerinin yazarı Geneva Robertson-Dworet ve Lindsey Beer imzasını taşıyacak yapım istediği başarıyı elde edebilecek mi hep birlikte göreceğiz.