disney yeni bir star wars filmi için taika waititi’yi gözüne kestirdi

disney yeni bir star wars filmi için taika waititi’yi gözüne kestirdi


kurtar şu seriyi be!


Son olarak 31 Ocak’ta ülkemizde vizyona girecek Jojo Rabbit ile sinema severlerin karşısına çıkan Taika Waititi, yeni bir Star Wars filmi için Disney’in kıskacında.

Hollywood’un programı yoğun isimlerinden biri olan Taika Waititi, bir yandan Jojo Rabbit ve Next Goal Wins gibi bağımsız yapımlara yönetmenlik yaparken bir yandan da Thor: Love and Thunder ve Akira gibi yüksek bütçesi ve beklentisi yüksek yapımla için de hazırlık yapıyor. 2019’un sürpriz yapımlarından biri olan Star Wars dizisi The Mandalorian‘da IG-11’ı seslendiren ve aynı zamanda ilk sezonun son bölümünü yöneten Waititi, yeni bir Star Wars filminin yönetmenliği için Disney ve Lucasfilm’in bir numaralı adayı.

Çoğunluk için beklentinin altında kalan ve hayal kırıklığı yaratan yeni Star Wars üçlemesinin sona ermesinin ardından bu evrenin geleceğini yeniden oluşturmak için hızlı adımlar atmak isteyen Lucasfilm, yeni bir Star Wars filmi yönetmesi için Taika Waititi ile görüşüyor. Şimdilik bir söylenti ya da dedikodu olarak yorumlanabilecek bu gelişmelerin kaynağında ise yönetmenin The Mandolarian bağlantısıyla Lucasfilm’le kurduğu yakın ilişkiler ve başarılı CV’si yer alıyor.

En İyi Film dahil 6 dalda Oscar adaylığı kazanan Jojo Rabbit ile bir kez daha isminden övgüyle söz ettiren Waititi, Michael Fassbender’lı yeni filmi Next Goal Wins‘in çekimleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Arayı çok açmadan Thor: Love and Thunder‘ın çekimlerine başlaması beklenen Waititi, yöneteceği açıklanan ama bir türlü hayata geçemeyen Akira filminin peşini de bırakmış değil. Her şey yolunda gider de Waititi yeni bir Star Wars filmi için tamam derse Akira için biraz daha beklememiz gerekebilir.