doctor strange’in kadrosundan şaşırtan ayrılık

doctor strange’in kadrosundan şaşırtan ayrılık


yönetmen değişikliği


Marvel’ın devasa blockbuster’larının ışığında biraz sönük kalsa da Doctor Strange, ilk filmiyle başarılı bir tablo çizmeyi başarmıştı. İlk filmin yönetmen koltuğunda oturan ve ikinci film için de devam sinyali veren Scott Derrickson, bugün Twitter üzerinden Marvel’la anlaşmalı ayrılıklarını duyurdu. Çekimleri aylar sonra başlayacak Doctor Strange: In the Multiverse of Madness’ı anlık olarak yönetmensiz bırakan bu hamleyse hepimizi şaşırttı.

Disney+’ta yer alacak ve yakın zamanda yayın tarihi öne çekilen WandaVision’ın yanında 2021’de çıkacak olan Loki’ye de etki edeceğini bildiğimiz In the Multiverse of Madness’ın da Loki’yle aynı yıl çıkması bekleniyor. Derrickson ve Marvel arasındaki anlaşmazlığın vizyon tarihinden dolayı olması yönetmenin aylar önce attığı tweet’ten dolayı muhtemel gözüküyor. Attığı tweet’te stüdyonun koşulladığı yayın tarihlerinin sanat düşmanı olduğunu söyleyen yönetmen, filmin prodüktör kadrosunda yer almaya devam edecek.

İyi yağlanmış bir makine gibi işleyen Marvel’ınsa bu durumdan çok etkilenmediği ve yakında duyurulacak bir ismin yönetmen koltuğuna geçerek yeni Doctor Strange filmini 7 Mayıs 2021’deki çıkış tarihine hazırlayacağına şüphemiz yok.