guillermo del toro’nun yeni filmi nightmare alley’nin çekimleri başladı

guillermo del toro’nun yeni filmi nightmare alley’nin çekimleri başladı


guess who's back?


2018 yılına Shape of Water ile damga vuran ve Oscar Töreni’ne bir limuzinle gelip kazandığı En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Film Müziği ödülleri sebebiyle 2. bir limuzin tutmak zorunda kalan Guillerme Del Toro, sinemaya bir süre ara vereceğini açıklamıştı. 2 yıllık suskunluğunun ardından 2020 yılına bir noir film klasiği Nightmare Alley ile iz bırakmak isteyen Meksikalı yönetmen, görünen o ki çoktan işbaşı yapmış.

Dur durak bilmez bir dolandırıcı olan Stanton Carlisle’ın kendisinden bile beter psikiyatrist Zeena Krumbein ile ortak olması ve sonunda ikilinin kendi dolandırıcılık planlarının kurbanı olmalarını anlatacak film, aynı adı taşıyan William Lindsay Gresham romanının bir uyarlaması olacak.

Senaryosunu Del Toro ile Kim Morgan‘ın kaleme aldığı filmin görüntü yönetmenliğini ise Crimson Peak ve The Shape of Water’da beraber çalıştığı Dan Laustsen yapacak. Bradley Cooper‘ın başrolünde oynadığı filmin oyuncu kadrosunda Cate Blanchett, William Dafoe, David Strathairn, Toni Collette ve Rooney Mara gibi isimler var. +18 etiketi taşımasıyla bizleri düşündüren filmin yapımcılığını ise Searchlight Pictures yapıyor.