hbo’nun el attığı parasite dizisine yönelik beklentiler yükseliyor

hbo’nun el attığı parasite dizisine yönelik beklentiler yükseliyor


bong joon-ho süreçle ilgili konuştu


Dün açıklanan Oscar adaylarında En İyi Film, En İyi Yönetmen, Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Orijinal Senaryo gibi büyük kategoriler başta olmak üzere 6 dalda aday olan Bong Joon-ho’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Parasite, parlak bir hafta geçirmeye devam ediyor.

Vizyona girdiğinden beri üzerinde konuşulan, yazılıp çizilen filmin HBO tarafından dizi formatında yeniden çekileceği haberi daha önceden gelmişti. Ele yüze bulaşma ihtimali çok yüksek olan bu projeyle ilgili umutlarımızı ise filmin yönetmeni Bong Joon-ho, yaptığı açıklamalarla yükseltti.

Bu kısa dizi projesini bir yeniden yapımdan çok filmin bir devamı olarak gördüğünü belirten yönetmen, Ingrid Bergmann’ın zamanında aynı muameleye maruz kalmış Fanny and Alexander filmini örnek göstererek Parasite’a yüksek kaliteli bir eklenti çekmek istediğini belirtti. Joon-ho, aynı zamanda projenin başında yer alacağı açıklanan The Big Short yönetmeni Adam McKay’le süreç üzerinde konuşmak için buluşacağını ve yapım aşamasıyla ilgili birçok şeyin henüz netleşmediğini de ekledi.

Dizinin Güney Kore yerine başka bir ülkede çekilme olasılığına kadar her şeyin açık olduğu ve kesin olan tek şeyin filmin hikayesiyle bağlantılı bir dizi projesi olduğunu düşünürsek, proje korktuğumuz kadar da kötü olmayabilir. Aday gösterildiği altı Oscar kategorisinde de ödülleri silip süpürme potansiyeli epey yüksek gözüken Parasite’ı hala izlemeyen varsa malum ortamlarda buluşmak dileğiyle.