kill bill’in esin kaynağı kung fu dizisi, beyaz perdeye uyarlanıyor

kill bill’in esin kaynağı kung fu dizisi, beyaz perdeye uyarlanıyor


david leitch yönetecek


70’li yılların ikonik dizilerinden ve Tarantino’nun da Kill Bill filmi için esin kaynağı olan yapımlardan Kung Fu’nun beyaz perdeye uyarlanacağı duyuruldu. Dizinin haklarını satın alan Universal Pictures, Kung Fu’yu John Wick, Atomic Blonde ve Deadpool 2 gibi filmlerin yönetmeni David Leitch ile sinemaya uyarlayacak.

Quentin Tarantino’nun kült serisi Kill Bill’de Bill karakterini canlandıran David Carradine’in başrolünü oynadığı dizi, Amerikan kanalı ABC’de 1972 yılında yayın hayatına başlamıştı. Akıl hocasının öldürülmesinin ardından Çin’den ABD’ye kaçan Şaolin keşişi Kwai Chang Caine’nin maceralarına odaklanan dizi, yayınlanan üç sezonu ile büyük beğeni toplamıştı.

Hikayesi 19. yüzyılda geçen dizinin aksine günümüzde geçmesi planlanan Kung Fu uyarlamasının yapımını Universal Pictures’ın yanı sıra, projenin yönetmeni David Leitch, Leitch filmlerinin de arkasında bulunan Kelly McCormick ve Stephen L’Hereaux’nun yapım şirketi Solipsist Films üstlenecek. Orijinal yapımın yönetmeni Ed Spielman ise uyarlamaya idari yapımcı olarak katkıda bulunacak.

Kung Fu’nun oyuncu ve senarist kadrosuna dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.