martin scorsese joker filmini izlemediğini açıkladı

martin scorsese joker filmini izlemediğini açıkladı


scorsese being scorsese


2019’da sinema dünyasını Marvel filmleriyle ilgili açıklamaları ve The Irishman ile meşgul eden Martin Scorsese, The New York Times’a verdiği röportajda yine ilginç açıklamalarda bulundu.  2019 yılına kırdığı rekorlarla ve Joaquin Phoenix’in buram buram Oscar kokan performansıyla damga vuran Joker filmini izlemediğini belirten Scorsese, Oscar yarışında The Irishman’e rakip gördüğü filmi de açıkladı.

Bir dönem yönetmeyi düşündüğü Joker filmine değinen Scorsese, Taxi Driver ve The King of Comedy gibi filmlerinden izler taşıyan Joker‘ı izlemeyeceğini açıkladı. Filmden bazı videolara denk geldiğini ve senaryosunu okuduğu için filmi bildiğini söyleyen Scorsese, bu noktada Joker’ı izleme ihtiyacı hissetmediğini belirtti. “Filmin tamamını izlememe gerek yok, filmi beğendim, sadece bunu söyleyebilirim.” diyerek Joker hakkındaki soruları ustaca bir yöntemle atlatan başarılı yönetmen, Oscar yarışı hakkında da konuştu.

Bu yıl Oscar yarışında The Irishman ile yarışan filmler arasında hangilerini sevdiği sorulan Scorsese, henüz birçok filmi izleme şansı olmadığını, fakat Parasite‘ı izlediğini ve beğendiğini ifade etti. Bong Joon-Ho’nun favori yönetmenlerinden biri olduğunun altını çizen Scorsese, yakın zamanda diğer filmleri de izleyeceğini ve yorumlayacağını söyledi.