matt damon ve james mangold tekrar bir araya geliyor

matt damon ve james mangold tekrar bir araya geliyor


the force


Geçtiğimiz sene Christian Bale ile Ford v Ferrari’de başrolü paylaşan Matt Damon ve En İyi Film ödülü de dahil dört dalda Oscar adaylığı elde eden Ford v Ferrari’nin yönetmeni James Mangold, bir polisiye filmi için tekrar aynı projede buluşuyor.

Don Winslow’un aynı isimli polisiye romanından uyarlanacak The Force, New York Polis Departmanı’nda çalışan Denny Malone isimli polisin karıştığı bir skandala odaklanıyor. Yakın zamanda pek de örneğini görmediğimiz iyi polis-kötü polis hikayesini anlatacak olan The Force’un senaryosunu ilk olarak House of Games, Wag the Dog ve Glengarry Glen Ross gibi yapımların senaristi David Mamet kaleme almış ama bu senaryodan kısa sürede vazgeçilmişti. Mamet’nin senaryosunu beğenmeyen Mangold, The Lookout, Minority Report ve yine bir başka James Mangold filmi Logan’ın da senaristi olan Scott Frank ile The Force’un senaryosunu birlikte tekrar yazacak.

Timothée Chalamet’nin Bob Dylan’ı canlandıracağı Going Electric filminin de yönetmenliğini de üstlenen Mangold’un önce hangi filmi çekeceği konusunda ise bir açıklama yapılmadı.