netflix, studio ghibli’nin tüm animelerinin gösterim hakkını satın aldı

netflix, studio ghibli’nin tüm animelerinin gösterim hakkını satın aldı


netflix'te anime rüzgarları esecek


Çevrimiçi yayın platformlarının başında gelen Netflix, kızışan streaming savaşlarında geri kalmamak için hamlelerini sıklaştırmaya başladı. Anime denince akla ilk gelen markalardan biri olan Studio Ghibli ile anlaşan Netflix, Ghibli’nin 21 uzun metrajlı filminin yayın haklarını satın aldı.

ABD’li şirket satın alınan filmleri gelecek aydan itibaren kullanıcılarına sunmaya başlayacak. Netflix’in yayın haklarını satın aldığı filmler Asya, Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Amerika kıtasında izlenebilir olacak. Söz konusu filmlere 28 dilde altyazı ve 20 dilde dublaj desteği sağlanacağı da paylaşılan detaylar arasında.

Platformda 1 Şubat’ta izlenebilir olacak animelerin içinde Studio Ghibli’nin en sevilen yapımlarından Castle in the Sky, My Neighbor Totoro, Kiki’s Delivery Service, Only Yesterday, Porco Rosso, Ocean Waves ve Tales from Earthsea gibi filmler yer alacak. İçerik kısmının ülkelere göre farklılık gösterdiğini düşününce Netflix’in anime rüzgarından Türkiye’de nasibini alabilecek mi henüz bilemiyoruz.