nigel godrich’li ultraísta, sekiz yıl aradan sonra geri dönüyor

nigel godrich’li ultraísta, sekiz yıl aradan sonra geri dönüyor


yeni tekli tin king yayında


Radiohead’in altıncı adamı ve Atoms For Peace’te de Thom Yorke’un sağ kolu olan Nigel Godrich’in Laura Bettinson ve Joey Waronker’la bir araya gelip hayata geçirdiği Ultraísta isimli projesinden uzun bir aradan sonra yeni albüm geliyor.

2012’de grubun kendi ismini taşıyan ilk albümünü yayınlayan trio, 13 Mart’ta Sister isimli yeni albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Albümün açılış şarkısı Tin King’i yönetmenliğini kendilerinin üstlendiği epilepsi tetikleyici videosu ile önden yollayan grup, yeni albüm Sister’ı Londra ve Los Angeles’taki doğaçlama kayıtları sırasında kaydetmiş.

Nigel Godrich, yaptığı açıklamada “Bazen üç günlük doğaçlama, iki yıllık provaya eşit olabiliyor. Bütün bu süreç, kibrit çöplerinden uzay mekiği inşa etmek gibi. Sadece bir kanadı bitirmek bile uzun zaman alır. Yaptığınız işle gurur duyarsınız ama bir sonraki kanada geçmeden önce biraz geri çekilip başka şeylerle uğraşmanız gerekir.” yorumuyla neden iki albüm arasında sekiz sene girdiğinin cevabını vermiş oldu.

Yeni albümle ilgili de fikirlerini paylaşan Godrich, “İlk albümde onu aşırı derecede müzikal hale getirmeye odaklanmadık. Dadaizm’den aldığımız ilhamla aksak ritimler inşaa edip bir çeşit modernist manifesto yapmaya çalışıyorduk. Bu albümde ise bir sanat eserinden daha fazlası olan bir kayıt yapmak istedik. ”diyerek Sister hakkındaki ilk yorumlarını paylaştı.

Albümün şarkı listesi ve ilk tekli Tin King’i videosuyla aşağıda bulabilirsiniz.

01 Tin King
02 Harmony
03 Anybody
04 Save It ’Til Later
05 Ordinary Boy
06 Mariella
07 Water in My Veins
08 Bumblebees
09 The Moon and Mercury