otostopçunun galaksi rehberi’nin dizi uyarlaması 2021’de ekranlara gelecek

otostopçunun galaksi rehberi’nin dizi uyarlaması 2021’de ekranlara gelecek


işte bu güzel bir haber


Douglas Adams’ın unutulmaz bilimkurgu serisi The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy aka Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin dizi uyarlamasının ekranlara geleceği tarih belli oldu. The Imitation Game ve Passengers filmlerinden hatırlayabileceğimiz Morten Tyldum’un yönetmen koltuğunda oturacağı dizinin çekimlerine bu yaz İngiltere’de başlanacak.

İlk olarak 1978’de BBC’de bir radyo programı olarak yayınlanmaya başlayan, ardından tiyatro oyunu, televizyon dizisi, kitap serisi ve çizgi romana uyarlaması derken yolu sonunda beyaz perdeye düşen The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’yi, 2005 yılında Martin Freeman’lı aynı isimli sinema filmiyle beyaz perdede izleme fırsatı yakalamıştık.

Bu sefer Hulu’nun ellerinde (yeniden) can bulacak yapım ile dünya uzaylılar tarafından yok edilmeden önce canını kurtarmayı başaran Arthur Dent’in galaksiler arası maceralarına bir kez daha ortak olacağız. Ünlü yazar Douglas Adams’ın romanını bu kez televizyon için uyarlayacak isimler ise Lost ve Bates Motel’in yaratıcılarından Carlton Cuse ve geçtiğimiz yıllarda DC’ye zafer kazandıran filmlerden biri olan Wonder Woman’ın hikayesini kaleme alan isimlerden Jason Fuchs.

Popüler film uyarlamasında Martin Freeman, Sam Rockwell, Mos Def, Zooey Deschanel, Bill Nighy, John Malkovich, Stephen Fry ve Alan Rickman gibi büyük isimleri izlediğimiz hikayede bu sefer kimleri göreceğimiz ise henüz belli değil.