psychedelic furs’ten 29 sene sonra yeni albüm

psychedelic furs’ten 29 sene sonra yeni albüm


made of rain 1 mayıs'ta huzurlarınızda


80’li yıllarda fırtına gibi estikten sonra 1991’de çıkarttıkları kült albümleri World Outside‘la “bizim de numaralarımız bitmedi yani!” diyen The Psychedelic Furs, ilerleyen yıllarda dağılmış ve grubun has iki elemanı Butler kardeşler Love Spit Love’la yollarına devam etmişti. 2000’lerin başında birleşen grup canlı performanslar vermeye devam etse de Greatest Hits albümünde yer alan Alive (For Once In My Lifetime) dışında yeni bir parça çıkartmamıştı. Şimdiyse 29 senenin ardından yeni bir albüm ufukta gözüküyor.

Made of Rain isimli yeni albümün prodüksiyonu Richard Fortus’a, mixing’i ise Tim Palmer’a ait. Albümü kaydeden sanatçılar arasında ise Richard ve Tim Butler haricinde Mars Williams, Paul Garisto, Amanda Kramer ve Rich Good da yer alıyor. Albümden ilk tekli Don’t Believe ise hatırladığımızdan daha karanlık bir Psychedelic Furs’le bizi karşı karşıya bırakıyor.

Mayıs başında yayınlanacak albümün hemen ardından Londra’daki Royal Albert Hall’u ziyaret edecek grup, yeni albümlerini ve klasik şarkılarını baştan aşağı çalacak.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir Kuzey Amerika turnesi haberi de aldığımız Psychedelic Furs’ün Made of Rain’i Cooking Vinyl etiketiyle 1 Mayıs’ta huzurlarımızda olacak. Parça listesi ve yeni tekli ise hemen aşağıda.

Made of Rain Tracklist:

  1. The Boy That Invented Rock & Roll
  2. Don’t Believe
  3. You’ll Be Mine
  4. Wrong Train
  5. This’ll Never Be Like Love
  6. Ash Wednesday
  7. Come All Ye Faithful
  8. No-One
  9. Tiny Hands
  10. Hide The Medicine
  11. Turn Your Back on Me
  12. Stars