quentin tarantino, christopher nolan’ın dunkirk’ünü öve öve bitiremedi

quentin tarantino, christopher nolan’ın dunkirk’ünü öve öve bitiremedi


bir daha mı düşünsen acaba?


Quentin Tarantino, spor ve pop kültürü web sitesinden podcast dünyasının en meşhur noktalarından birine dönüşen The Ringer’ın Rewatchables programına konuk oldu.

Podcast’e misafir olan her yönetmenle on ila yirmi yıl geçmişe gidip o dönemin filmlerininin tartışıldığı Rewatchables’ın formatını değiştiren Tarantino, üstüne konuşmayı özel olarak rica ettiği Christopher Nolan’ın 2017’de çektiği Dunkirk filminin 2010’lu yılların en iyilerinden biri olarak gösterdi. İlk olarak Dunkirk’ün 2010’lu yıllarda çekilmiş en iyi filmler listesinin 7. sırasında olduğunu açıklayan Tarantino, filmi üçüncü kez izledikten sonra ne kadar büyük bir hata yaptığını fark edip filmi ikinciliğe yükselttiğini açıkladı.

Dunkirk’ün Nolan’ı tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden biri arasına yerleştirdiğini açıklayan Tarantino, filmin kusursuz bir senfoni gibi olduğunu ekleyip Oscar Akademisi’nin filmi nasıl es geçtiğine anlam veremediğini de paylaştı. Nolan’ın en iyi filmlerini de kendisine göre sıralayan Tarantino, ilk üç sırayı Dunkirk, Batman Begins ve The Prestige olarak seçti.

Programın tamamını siz de aşağıdan dinleyebilirsiniz.