quentin tarantino, laurence fishburne’ün kaderini değiştiren hikayeyi anlattı

quentin tarantino, laurence fishburne’ün kaderini değiştiren hikayeyi anlattı


what does laurence fishburne look like?


Sinema dünyasının altın çağı olan 1994 senesinin kült filmlerinden Pulp Fiction’ın yönetmeni Quentin Tarantino, katıldığı bir podcast’te Samuel L. Jackson’ın canlandırdığı Jules karakteri için düşündüğü ilk ismin Laurence Fishburne olduğunu açıkladı. Tarantino ayrıca, Fishburne’un filmde yer almamasının nelere yol açtığını da anlattı.

Şu sıralar son filmi Once Upon a Time …in Hollywood ile Oscar törenine hızlı bir giriş yapması beklenen Tarantino, çoğu hayranının en iyi filmi olarak nitelendirdiği Pulp Fiction’daki Jules rolü için başta The Matrix’in Morpheus’u Laurence Fishburne’u düşünüyormuş. O sıralar King of New York ve Boyz n the Hood filmlerindeki rolleri ile oyunculuğunu kanıtlayan Fishburne, rolü almak istemiş fakat temsilcilerinin tavsiyesi üzerine geri çevirmek zorunda kalmış. Hikaye burda bitmiyor tabii.

Fishburne’e, aynı dönemde yapımı devam eden Die Hard With A Vengeance filminde Bruce Willis ile başrolü paylaşması için teklif yapılmış. Fishburne rolü kabul etmiş ve yapımcı Andy Wajna ile anlaşmış fakat aynı zamanda rol için fazla para istemiş. Pulp Fiction’ın Cannes Film Festivali’ndeki gösterimine katılan Vajna, rolü bir de Willis’in Pulp Fiction’daki rol arkadaşı Samuel L. Jackson’a teklif etmiş. Jackson’da teklifi kabul edince Fishburne sözlü anlaşmayı bozduğu için filmin yapım şirketi Cinergi Pictures ile davalık olmuş.

Tarantino’nun ağzından dinlediğimiz bu hikayeden sonra, “What does Marcellus Wallace look like?” diye bağıran bir Lauren Fishburne izlemek nasıl olurdu, merak etmiyor değiliz.