robert downey jr.’ın avengers sonrası ilk filmi dolittle’dan yeni fragman

robert downey jr.’ın avengers sonrası ilk filmi dolittle’dan yeni fragman


17 ocak'ta sinemalarda


Marvel evreninin Tony Stark’ı Demir Adam Robert Downey Jr.’ın başrolünde yer aldığı sinema tarihinin klasik eserlerinden biri kabul edilen Dr. Dolittle serisinin yeni uyarlamasından bir fragman paylaşıldı.

Hikayesi Hugh Lofting’in kaleme aldığı The Voyage of Doctor Dolittle kitap serisine dayanan Dolittle, Viktorya dönemi İngiltere’sinde yaşayan ve hayvanlarla konuşabildiğini farkeden Doktor Dolittle’ın bu yeteneğini keşfettikten sonra, genç Kraliçe Victoria’nın geçirdiği ağır hastalıktan kurtulmasına yardım etmeye çalışmasını anlatıyor.

Daha önce birçok defa sinemaya uyarlanan hikayenin en bilindik filmleri Eddie Murphy’nin başrol olduğu Dr. Dolittle ve Dr. Dolittle 2 idi. The Voyage of Doctor Dolittle’a bağlı kalarak çekilen bu film, yeni Dr. Dolittle olacak Robert Downey Jr.’ın 2014 yılında vizyona giren The Judge filminden bu yana ilk kez Marvel yapımı olmayan bir yapımdaki başrolü olacak.

Stephan Gaghan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve 17 Ocak 2020’de vizyona girecek filmin oyuncu kadrosunda Robert Downey Jr.’ın yanı sıra Antonio Banderas ve Michael Sheen gibi usta isimlerde bulunuyor. Ayrıca Tom Holland, Selena Gomez, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, John Cena, Emma Thompson, Marion Cotillard, Ralph Fiennes ve Craig Robinson gibi güçlü bir seslendirme kadrosuna sahip film; yeni bir ilaç bulmak bulmak uğruna dünyanın dört bir yanını gezen ve karşılaştığı hayvanlardan yardımlar alan Dolittle’ın macera dolu yolculuğuna anlatacak.