rush hour ve uzelli güçlerini bir toplama albüm için birleştiriyor

rush hour ve uzelli güçlerini bir toplama albüm için birleştiriyor


kasetten dijitale


Muammer ve Yavuz Uzelli tarafından 1974’te Frankfurt’ta kurulan ve 1977’de çalışmalarına Unkapanı’nda da devam eden köklü kaset şirketi Uzelli, zengin ve geniş kataloğunu yavaş yavaş günümüze taşımaya başladı. İlk olarak 2017’de Uzelli Psychedelic Anadolu isimli toplama albümle gönlümüzü feth eden Uzelli, şimdi de dünyanın A+ plak dükkanı/şirketi Rush Hour’un fiziksel dağıtım desteği ve BaBa ZuLa’dan tanıdığımız Murat Ertel & Esma Ertel kürasyonu ile özel bir albüm yayınlıyor.

Erkin Koray, Okay Temiz, Gülden Karaböcek, Neşet Ertaş ve 70’lerden bu yana Türk müziğinin farklı tarzlarda birçok ismi ile de çalışan Uzelli Kaset’in kataloğu sadece kaset formatı ile yayınlandığı için birçok albüm yeni nesil dinleyicilerle buluşamamıştı. 1976 ve 1984 yılları arasındaki kayıtlardan oluşan Uzelli Elektro Saz isimli toplama albüm ile birlikte, ulaşılması zor olan bu kayıtlardan 13’ünü dinleme şansı buluyoruz.

Akbaba İkilisi, Kına Gecesi Ensemble, Mehtap Tuna, Sarı Zeki, Handan Yazgan, Mehmet Karakoç, Sultan Sümbül, Gülcan Opel ve Aşık Emrah’ın kayıtlarından oluşan Uzelli Elektro Saz’ı hemen buradan ön sipariş edebilir, vakti geldiğinde CD ya da plak formatlarında satın alabilir ve Anadolu’nun kapılarını tekrar açabilirsiniz.