spotify evcil hayvanlar için çalma listeleri hazırladı

spotify evcil hayvanlar için çalma listeleri hazırladı


helal olsun size


Dünya çapında yapılan bir ankette evcil hayvan sahiplerinin %71’inin minik dostlarına müzik dinlettiğinin ve bundan hoşlandıklarının ortaya çıkmasıyla eşi benzeri görülmemiş bir çalışmaya başlayan Spotify, hayvan dostlarımız için çalma listeleri hazırladı. Evde kedi, köpek, kuş gibi hayvanlar besleyen kullanıcıları hedefleyen listeler bugünden itibaren dinlenebilecek.

Çalma listelerinin algoritmalarını oluşturmak için müzikolog David Teie ile birlikte çalışan Spotify’ın yeni çalma listeleri yaklaşık 30 şarkıdan oluşuyor. Bize düşen tek şey ise, hangi listeyi seçeceğinize karar vermeden önce evcil hayvanımızın türünü seçmek. Sonrasında sakin veya hareketli gibi birkaç bilgiyi daha verdikten sonra minik dostlarımız için çalma listeleri hazırlanıyor. Listeler hazırlanırken kullanıcının müzik zevki de göz ardı edilmiyor.

Spotify bununla da yetinmeyip bir de sahipleri evde yokken yalnız kalan köpeklere dinletmek için podcast’ler hazırladı. Sakinleştirici müzikler ve hikayeler içeren podcast’ler köpeklerin yalnız hissetmemesini ve siz eve dönene kadar evde kaliteli bir zaman geçirmesini amaçlıyor.

BURADAN evcil hayvanlarınız için liste oluşturmaya başlayabilirsiniz.