studio ghibli 2020 yılında iki yeni film yayınlayacak

studio ghibli 2020 yılında iki yeni film yayınlayacak


bir tanesi hayao miyazaki'den


2020 yılının animeseverler için ilk müjdeli haberi animeleriyle kalbimize taht kuran Studio Ghibli‘den geldi. Şirket, 2020 yılında iki yeni film yayınlayacağını açıkladı. Filmlerin uzunluğu ya da türü hakkında bilgi vermeyen Studio Ghibli, işbu filmlerden birinin Hayao Miyazaki‘nin son filmi How Do You Live? olduğunu doğruladı.

İlk Oscar ödüllü anime olmasının yanısıra Japon sinemasının en çok izlenen filmi olan Spirited Away, My Neighbour Totoro, Princess Monokone gibi kült yapımların altına imza atan Studio Ghibli; 2020 yılının Çin takvimine göre Fare Yılı olduğunu ve farenin hem üretkenliği simgeleyen bir hayvan olduğunu hem de doğurganlık tanrısının meleklerinden biri olduğunu söyleyerek 2020 yılında birçok heyecan verici projenin yolda olduğunu belirtti.

Anime dünyasının en büyük efsanelerinden Hayao Miyazaki’nin 3 senedir üzerinde çalıştığı filmin bu sene vizyona girecek olması elbette sevindirici. Bakalım Studio Ghibli, henüz hiçbir detayını paylaşmadığı ikinci filmiyle bize ne gibi sürprizler yapacak.