the silence of the lambs’in baş karakteri clarice starling’e odaklancak bir dizi geliyor

the silence of the lambs’in baş karakteri clarice starling’e odaklancak bir dizi geliyor


clarice


Hollywood’un kült mertebesine ulaşmış yapımlarından The Silence of the Lambs’te yaşananlardan bir yıl sonrasında geçecek ve filmde Jodie Foster’ın hayat verdiği Clarice Starling karakterinin hikayesini anlatacak Clarice dizisinin hazırlıkları başladı.

Thomas Harris’in Hannibal Lecter karakterini edebiyat dünyasına kazandırdığı, Anthony Hopkins’in de bu karakteri başarıyla beyaz perdeye taşıdığı roman serisinin aynı adlı ikinci kitabından uyarlanan The Silence of the Lambs, psikolojik gerilim ve seri katil filmlerinin Hollywood’daki en başarılı örneklerinden biri.

Anthony Hopkins ve Jodie Foster‘ın başrollerinde yer aldığı film, beş Oscar’ı cebine koyarken yıllar içinde serinin diğer kitapları beyaz perdeye ve televizyona uyarlanmaya devam etti. Sonrasında gelen hiçbir yapımın ilk filmi geçmeye bile yaklaşamadığı kitaptan uyarlanacak bir yapım için daha kollar sıvandı. ABD’nin kaliteli televizyon kanallarından CBS, The Silence of the Lambs’teki Clarice Starling karakterini merkezine alacak yeni bir dizi için hazırlıklara başladığını duyurdu.

Clarice adını taşıyan dizi, 1993 yılında, yani The Silence of the Lambs’te anlatılan olayların 1 yıl sonrasında geçecek ve filmde Jodie Foster‘ın hayat verdiği Clarice Starling’in hikayesini kaldığı yerden anlatmaya devam edecek. Bir yandan seri katillerin peşinde koşmaya devam eden Clarice, bir yandan da Washington’daki karmaşık politika dünyasının içinde ayakta kalmaya çalışacak. Henüz bu konuda kesin bir açıklama olmasa da Hannibal Lecter karakterinin dizde yer alması şimdilik pek olası gözükmüyor.

Senaryosunu yeni Star Trek film ve dizilerinin senaristi olan, Fringe ve Sleepy Hollow gibi dizilerinin yaratıcısı olarak tanınan Alex Kurtzman ile Rachel Getting Married ve The Mummy filmlerinin senaristi Jenny Lumet’nin kaleme alacağı dizide ikili aynı zamanda yapımcı koltuğunda da oturacak. Dizi henüz resmi olarak ilk sezon için onayını almamış olsa da çekilecek pilot bölümün ardından bir araya getirilecek senaryo ekibiyle dizinin ilk sezon çalışmalarının son sürat başlayacağına  şüphemiz yok.