the strokes’tan bernie sanders’a destek konseri

the strokes’tan bernie sanders’a destek konseri


get out the vote concert rally


2017’de ABD başkanlık seçimlerinde Trump ve Hillary Clinton’a karşı yarışan Bernie Sanders, başkanlık koltuğuna geçemese de ABD’nin genç demokratlarının desteğini ve sempatisini kazanmıştı. Şimdi ise 2020 başkanlık yarışında yer alan Sanders, bu desteğin meyvelerini topluyor. 10 Şubat’ta gerçekleşecek Bernie Senders’a destek etkinliği Get Out the Vote Concert Rally’de The Strokes Sanders için sahne alacak.

Durham’da gerçekleşecek konserle ilgili olarak Strokes’un sesi Julian Casablancas böyle kararlı ve güvenilir bir isimle anılmaktan gurur duyduklarını belirterek, Amerika’nın demokrasiye dönme şansının Sanders’ın seçilmesinde olduğunu da ekledi. ABD’nin yönetiminin şirketlerin denetiminden çıkması gerektiğini de belirten Casablancas, The Voidz’le yaptığı işlerde ve daha önceki açıklamalarında da politik duruşunu açıkça belli etmişti.

New York çıkışlı indie devinin hemşerileri Sanders’a destek için vereceği konserin benzerini bu ayın sonunda Bon Iver ve Şubat başında Vampire Weekend de verecek. Sanders’ın Demokrat parti adayı olarak katılacağı başkanlık seçimleri ise 3 Kasım 2020’de gerçekleşecek. Konser için hazırlanan güzel mi güzel poster ise hemen aşağıda.