the wire’ın yaratıcılarından john turturro ve winona ryder’lı yeni dizi: the plot against america

the wire’ın yaratıcılarından john turturro ve winona ryder’lı yeni dizi: the plot against america


ilk fragman yayında


Televizyon tarihinin en iyi yapımlarından biri olarak kabul edilen The Wire’ın yanı sıra Treme, Show Me a Hero, The Deuce gibi sevilen dizilerin arkasındaki isim olan David Simon’ın yeni mini dizisi The Plot Against America’dan ilk fragman yayınlandı.

HBO’nun ev sahipliği yapacağı ve 16 Mart’ta başlayan dizinin başrollerinde John Turturro, Winona Ryder ve Zoe Kazan’ı yer alıyor. David Simon’ın senaryosunu daha önce birçok dizide beraber çalıştığı Ed Burns ile Philip Roth’un aynı isimli romanından uyarladığı The Plot Against America, New Jersey’de yaşayan işçi sınıfı Yahudi bir ailenin perspektifinden, bildiğimiz ABD tarihinden zıt yönde diyebileceğimiz, farklı bir tarih anlatısı sunuyor.

Dizi, 50’li ve 60’lı yıllarda John F. Kennedy’nin tam zıttı bir karakterde olan, Kennedy suikastinden sonra ortalığı boş bulan yabancı ve göçmen düşmanı popülist lider Charles Lindbergh’in ABD’nin Başkanlık koltuğuna oturduğu bu alternatif evrende, yeni başkanın halkı faşizme ve kutuplaşmaya sürükleyen açıklamalarının insanların üzerindeki gittikçe artan ve sonunda şiddete varan etkisini anlatacak.

Diziden paylaşılan ilk fragman hemen burada.