watchmen modaya uymayacak, dizi tek sezon olarak kalacak

watchmen modaya uymayacak, dizi tek sezon olarak kalacak


sanki böyle daha iyi gibi


Kaliteli yapımlarıyla gönlümüzü her defasında kazanmayı başaran HBO’nun 2019’daki en eli yüzü düzgün işlerinden olan Watchmen’in devam edip etmeyeceği konusu netlik kazandı.

Başrollerinde Yahya Abdul-Mateen II, Christie Amery, Adelaide Clemens ve Edward Crook’un oynadığı Watchmen, 1986’da aynı isimli Alan Moore’un kült çizgi romanından televizyon dünyasına aktarıldı. Her bölümüyle ortalama 7 milyon izleyiciye ulaşan yapımın bir mini dizi olduğu her fırsatta vurgulansa da dizinin başarısı ve oyuncuların da projeyi sahiplenmesiyle “bir sezon daha gelir mi?” sorusu kafaları kurcalamaya başlamıştı.

Dizi yaratıcısı Damon Lindelof yaptığı ilk açıklamada Watchmen’i diğer çizgi roman uyarlamalarından ayıran farkın serinin uzun uzadıya devam etmemesi olduğunu ve finali için de bir soru işareti bırakmaması olduğunu kaydetmişti. İkinci bir sezon için iyi bir fikir ortaya çıkarsa neden olmasın diyerek açık kapı bırakan Lindelof, yeni bir açıklamayla bu ihtimali ortadan kaldırdı.

USA Today‘e konuşan Lindelof, dizinin ve kendisinin anlatmak istediği hikayeyi anlattığını ve ikinci sezona gerek kalmadığını paylaştı. HBO’nun yeni bir yazar ve yapımcıyla isterse ikinci sezonu çekmesinde bir sorun görmediğini de sözlerine ekleyen Lindelof’a HBO’nun programlamadan sorumlu ismi Casey Bloys ise “Damon olmadan böyle bir işe girişmeyi hayal etmek çok zor.” diyerek belki de kapanan kapıyı tamamen mühürlemiş oldu.