yeni pearl jam albümü gigaton 27 mart’ta geliyor!

yeni pearl jam albümü gigaton 27 mart’ta geliyor!


ohh


Müzik dünyasının önünde düğmelerimizi ilklediğimiz gruplarından Pearl Jam, yeni albümü Gigaton’u duyurdu.

Geçen hafta Instagram hesabından şüpheli görseller paylaşan grup, yaz ayında çıkacağı turneyle ilgili detayları yeni konsept görselleriyle yayınlamıştı. Bir önceki albümle arada 7 yıl olduğunu da düşününce aklımıza hemen “Turne öncesi yeni bir albüm de gelir mi?” sorusu gelmişti. O soruyu sormamıza fırsat vermeden cevaplayan Pearl Jam, 27 Mart’ta yayınlanacak yeni albümlerinin müjdesini verdi.

Grubun gitarist Mike McCready, müstakbel albümle ilgili “Bu kaydı yapmak uzun bir yolculuktu. Duygusal olarak karanlık ve zaman zaman kafa karıştırıcıydı, aynı zamanda da müzikal kurtuluş için heyecan verici ve deneysel bir yol haritasıydı. Grup arkadaşlarımla Gigaton’da işbirliği yapmak, sonuçta bana bu zamanlarda insan ilişkilerinde daha çok eksikliğini hissettiğimiz sevgi, farkındalık ve bilgi konusunda aydınlatma yaşattı.” açıklamasıyla albümün duygusal yoğunluğuyla ilgili bize detay vermiş oldu.

Albümün kapak fotoğrafı olarak Norveç’in Nordaustlandet buz örtüsünü fotoğraflayan Paul Nicklen’in “Ice Waterall” adlı işini seçen grup üyeleri, albümün ilk teklisi Dance of the Clairvoyants’ın da yakın zamanda yayınlanacağını açıkladı.