yeni wes anderson filmi the french dispatch’in süresi dört saat değilmiş

yeni wes anderson filmi the french dispatch’in süresi dört saat değilmiş


olmasın da zaten


2018’de yayınlanan Isle of Dogs’dan beri yolunu gözlediğimiz Wes Anderson’ın yeni filmi The French Dispatch’in uzunluğu hakkında geçtiğimiz hafta kafa karıştıran haberler gelmişti. Bugün ise, Searchlight Pictures’tan bu haberleri yalanlayan bir duyuru geldi.

The French Dispatch’in IMDB sayfasında filmin süresi 4 saat 1 dakika olarak güncellenmiş ve hatta, 1 saat 57 dakika ve 2 saat 4 dakika olmak üzere iki bölümden oluşacağı, üstüne bir de 5 saat 25 dakikalık bir director’s cut versiyonunun da geleceği haberi yayılmıştı. Filmin detaylarını sır gibi saklayan Searchlight Pictures, bu haberi yalanladı ve filmin süresinin 1 saat 45 dakika uzunluğunda olacağı haberini verdi. Bir Twitter kullanıcısı ise paylaştığı bir tweet ile, geçen hafta güncellenen sürelerin aslında Lars von Trier’in Nymphomaniac’ına ait olabileceğini belirtti.

Filmin süresine dair edindiğimiz bilgilerin yanı sıra, The French Dispatch’e dair farklı detaylar da bugün gelen haberler arasında. Filmin senaryosunun kitap versiyonunu yanlışlıkla listeleyen Amazon, The French Dispatch’in muhtemel vizyon tarihini ve tam özetini vermiş olabilir gibi görünüyor. Amazon, resmi bir yayın tarihi bulunmayan The French Dispatch’in kitabını 21 Mayıs’ta, yani Cannes Film Festival’inin açılış gününde yayınlayabilir. Bu da demek oluyor ki The French Dispatch muhtemelen sadece birkaç ay uzağımızda. E o zaman bir fragman, bir görsel niye hala gelmedi kendi kendimize sormuyor değiliz.

Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Bill Murray, Frances McDormand, Benicio del Toro, Timothée Chalamet, Kate Winslet, Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe, Christopher Waltz, Elisabeth Moss ve Léa Seydoux gibi oyuncularla adeta yıldızlar geçidine sahip bir kadrosu olan The French Dispatch’ten bugün gelen haberlere sevinsek mi, üzülsek mi bilemedik ama filme dair heyecanımızın ikiye, üçe katlandığı kesin.