bong – joon ho’nun orijinal çizimleriyle parasite’a grafik roman

bong – joon ho’nun orijinal çizimleriyle parasite’a grafik roman


sahne sahne parasite


2020 Akademi Ödülleri’nde dört büyük kategoriye aday olup hepsinde Oscar’ı eve götüren Parasite, ana dili İngilizce olmayıp da En İyi Film ödülünü kazanan ilk yapım olarak da tarihe geçmişti. Kimilerini sinirlendiren başarısını kutlamaya halen devam eden Bong Joon – Ho yapımı film, yönetmenin kendine has tekniğinin meyvesini grafik bir kitapla taçlandıracak.

Central Publishing etiketiyle çıkacak Parasite: A Graphic Novel in Storyboards yönetmen koltuğu arkasındaki Joon – Ho’nun filmin çekilmesinden önce bütün görsel dilini netleştirdiği illüstrasyonları yer alacak. Diyaloglar ve filmde bulunan 960 sahnenin tamamıyla eksiksiz bir Parasite deneyimi yaşatacak kitapta Joon – Ho’nun orijinal çizimleri kullanılacak. Yönetmenden önsözün de bulunduğu kitapta setten fotoğraflar ve erken dönem çizimler de bulunacak.

Estetik olarak minimalist bir yaklaşıma sahip Parasite’ın grafik kitabı 19 Mayıs 2020’de raflarda yerini alacak. Yapım aşamasının fazlasıyla özenli ve alışılmışın dışında olduğunu bize daha net şekilde gösteren Parasite’ın bütün sahnelerinin çekime başlanmadan belli olduğu anlaşılıyor. Çizimlerle sahnelerin birebir karşılığını hemen aşağıdaki videoda görebilirsiniz.